پوستر ایمنی برای تهویه طبیعی پنجره ها را باز بگذارید
نام محصول پوستر ایمنی : برای تهویه طبیعی پنجره ها را باز بگذارید
کد کالا علائم ایمنی : 1555
* در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.
* امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.
* قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.
مطالب مرتبط :
بهرهبرداری از ساختمان، تجهیزات و وسایل الکتریکی با انرژی کمتر:
نیاز به انرژی در ساختمانها از دو جنبه قابل بررسی است:
ابتدا تأمین آسایش ساکنین به لحاظ سرمایش در تابستان، گرمایش در زمستان، روشنایی برای کار، سکوت برای استراحت یا کار،…
دوم به جهت تأمین انرژی مصرفی وسایل الکتریکی و تجهیزات ضروری برای زندگی مدرن امروزی است که شامل دستگاههای موردنیاز در منزل و محل کار از قبیل کامپیوتر، دستگاه کپی، فاکس، سیستم هشدار، تابلو برق، سیستم روشنایی، فریزر، تلویزیون، اجاق گاز، آبگرمکن و … میباشد. همچنین دستگاههایی که در کارخانجات تولیدکننده محصولات موردنیاز در اتاق عمل بیمارستانها، مورد استفاده قرار میگیرند.
راهکارها برای بهرهوری انرژی به روش فعال و غیرفعال:
نیاز انسان به راحتی و آسایش از قبیل سرمایش و گرمایش عموما به دستگاههایی وابسته است که بدین منظور ساخته شده اند. با این وجود موثرترین روش ذخیره انرژی، بهرهبرداری از نیروهای طبیعی مانند انرژی خورشید، باد و نور طبیعی روز میباشد. این طرح موسوم به طراحی غیرفعال خورشیدی است و وابسته به تصمیمات مناسب اخذ شده در زمینه طراحی ساختمان (ساخت و ساز جدید و یا بازسازی) میباشد که از مهمترین ویژگیهای این طرح عدم استفاده از سیستمهای مکانیکی مازاد است.
سرمایش و گرمایش: آیا هوای گرم عامل تعیینکننده است؟
جواب مثبت است. در واقع سرما نتیجه نبود هوای گرم است. به طور معمول در هوای سرد، از سیستمهای گرمایشی و در هوای گرم از پنکه یا سیستمهای سرمایش استفاده میگردد، اما راههای غیرفعال نیز به این منظور وجود دارند.
باید به این نکته توجه داشت که انتقال گرما که عامل پدید آمدن احساس گرما و سرما است، به سه طریق انجام میشود:
1- انتقال از طریق تماس با سطح که عبارتست از انتقال حرارت از یک سطح جامد به سطح دیگر. به عنوان مثال، چنانچه شخصی با پای برهنه بر روی پیاده روی سنگی داغ اقدام به راه رفتن کند، گرما از طریق سنگ به پوست پای شخص منتقل شده و باعث سوزاندن پا از طریق تماس خواهد شد.
2- انتقال از طریق همرفت که در این روش حرارت به وسیله هوای گرم منتقل میگردد. به عنوان مثال، حرارت یک پیاده روی سنگی داغ منجر به گرم شدن هوای بالا شده و جریان هوای گرم باعث گرم شدن سایر اشیاء از قبیل نیمکت داخل پیادهرو و راکب آن میگردد.
3- تشعشع (تابش) به انتقال گرما از طریق اشعههای حرارتی مادون قرمزگفته میشود. این تشعشات میتوانند توسط امواج با طول موج کوتاه یا بلند ایجاد گردند. اشعههای خورشید نمونهای از تشعشع هستند که باعث ایجاد گرما در پوست یا سایر مواد میشوند. به عنوان مثال سقفهایی از جنس ورق کرکره آهنی میتوانند از طریق تابش گرما به داخل ساختمان موجب گرم شدن ساکنین شوند.
مهم است بدانیم که گرمای طبیعی موجود (حتی دمای بدن انسان) از خورشید تأمین میشود. خورشید حرارت را با امواجی با طول موج بلند از طریق آسمان صاف به زمین میتاباند که باعث بالا رفتن حرارت سطوح مانند سطح زمین، دیوار و سقف ساختمانها میشود.
- شمال، جنوب، شرق یا غرب؟ جهتگیری مناسب برای استقرار ساختمان امری ضروری است. خورشید در هنگام طلوع در شرق و هنگام غروب در غرب در پایینترین حد خود قرار دارد. اما در دیگر ساعات روز با تابش مستقیم بر این جهات باعث بالا رفتن حرارت میشود. گرمای جذب شده از طریق سطوح به داخل ساختمان منتقل شده و در فضاهای داخلی بازتابانده میگردد.
در نتیجه ساختمانهایی که در جهتهای شرق و غرب دارای ابعاد بزرگتری هستند، گرمای فراوانی از خورشید جذب میکنند. بنابراین به منظور کاهش جذب حرارت خورشید لازم است ابعاد ساختمان در این جهات با حداقل ممکن طراحی شوند. به علاوه، با توجه به اینکه در روزهای تابستان خورشید در بالاترین نقطه و در روزهای زمستان در پایینترین حد خود قرار میگیرد، با تعبیه یک پیشآمدگی مناسب در ساختمان میتوان باعث کاهش تابش حرارت خورشید تابستانی و حداکثر بهره از تابش خورشید زمستانی شد.
- هنگامی که حرارت جذب مادهای میگردد، قبل از انجام بازتابش از آن طریق، زمانی برای عبور از ضخامت آن نیاز دارد. بنابراین هرچه ضخامت ماده مورد بحث بیشتر باشد، زمان بیشتری برای انتقال گرما مورد نیاز است. در دیواری با ضخامت بسیار بالا، حرارت پس از صرف زمان زیادی (گاهی تا بیشتر از 12 ساعت) به آنسوی دیوار منتقل میگردد. به این پدیده اثر “چرخ لنگر” گفته میشود. همچنین، بعضی از مواد برای گرمایش انرژی بیشتری نسبت به مواد دیگر صرف میکنند، که با عنوان “جرم حرارتی” شناخته میگردد. به عنوان مثال، حرارت در فلزات بسیار سریع بالا میرود و در مصالحی مانند آجر گرمایش بسیار کند صورت میگیرد. هرچه میزان انرژی کمتری موردنیاز باشد، ماده گرمتر شده و حرارت بیشتری را نیز منتقل مینماید. این دو موضوع به وضوح دلیل گرمای غیرقابل تحمل را در سازههای ساخته شده با ورق کرکره آهنی بیان میکند. همچنین میتوان درک کرد که چرا گرمای خانهای با دیوار آجری نازک در مقایسه با همان خانه با دیوار آجری ضخیم بیشتر است.
- هنگامی که هوای گرم داخل ساختمانی حبس میشود، حرارت داخلی ساختمان بالا رفته و تنها راه پایین آمدن حرارت، از دست دادن هوای گرم میباشد. به این منظور نیاز است هوا در دو جهت افقی و عمودی جابجا گردد. اگرچه هوا در کنجها نیز در حرکت است، اما این جابجایی به مرور کند میشود. به منظور بهرهوری حداکثری از گردش هوا نیاز به تهویه عبوری میباشد، بنابراین در اتاقها به منظور پیشگیری از ایجاد هوای راکد، نیاز به تعبیه پنجره یا دریچه تهویه در دو جهت مخالف و یا حداقل در دو ضلع کنار هم وجود دارد.
بهترین حالت برای تهویه طبیعی، باز گذاشتن پنجره در طول شب میباشد که به دلیل خنکی هوای بیرونی، هوای گرم داخل ساختمان خارج شده و تهویه طبیعی صورت میگیرد. و به منظور حفظ هوای مطبوع داخل میبایست هنگام گرم شدن هوای بیرون پنجره بسته شود. همچنین گردش هوا منجر به کاهش دمای بدن انسان و بهبود سیستم تعریق میگردد. بنابراین وجود پنجره در ساختمان الزامی است.
- به این حقیقت که هوای گرم تمایل به حرکت به جهت بالا دارد، “اثر دودکش” گفته میشود. میتوان از طریق روشهایی از جمله ساخت سقفهای بلند، شیبدار کردن آنها به یک سمت یا به دو طرف، و تعبیه پنجرهها در ارتفاع بالا به منظور خروج هوای گرم از اثر دودکش در ساختمانها بهره برد. بنابراین خروج حرارت مازاد از ساختمان از روش همرفت صورت میپذیرد.
- به منظور حفاظت فضای داخلی ساختمان از حرارت خورشید میبایست نسبت به عایق نمودن سقف ساختمان اقدام کرد. نصب انواع عایقهای حرارتی از قبیل فویل آلومینیوم، یا از جنس فایبرگلاس، پلی استر، پشم-پلی استر یا جایگزینهای مناسب دیگر مانند پشم گوسفند، مقوا، حصیر، و … میتواند مانند یک مانع در برابر تشعشع خورشید عمل کند.
- ساختمان های ساخته شده با متریالی از جنس شیشه بیش از سایر ساختمانها در معرض تابش نور خورشید قرار دارند. شیشه تشعشعات خورشید با طول موج بلند را به راحتی از خود عبور میدهد. در داخل ساختمان، حرارت پس از جذب توسط سطوح توسط آنها بازتابانده میشوند اما قادر به عبور از شیشه نبوده و در ساختمان محبوس میشود. این پدیده به “اثر گلخانهای” موسوم میباشد.
- بنابراین سطوح وسیع شیشهای در دیوار یا سقف ساختمانها به گونهای نامتناسب باعث افزایش حجم حرارت در ساختمان میشوند. به این ترتیب، شیشه حرارت را نه تنها به سطوح بیجان، بلکه به موجودات جاندار نیز میتاباند. به عنوان مثال ممکن است نشانگر ترموستات دمایی معادل 21 درجه را نشان دهد اما به دلیل جذب حرارت منتقل شده از شیشه توسط پوست، دمایی بسیار بالاتر از این درجه حرارت احساس شود، بدون اینکه باعث بالارفتن حرارت هوای فضای میانی شود. این پدیده “اثر تابش” نامیده میشود.
- پیشتر به بررسی چگونگی گرم شدن سطوح ساختمانها بوسیله نور خورشید پرداخته شد. با تعبیه سایبان به ویژه شیشه برای سطوح بیرونی مقدار حرارت جذب شده به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. از روشهای انجام این کار میتوان به پیشآمدگیهای سقف، سایبانهای خورشیدی بر روی پنجرهها، و درختان و گیاهانی که سطوح را میپوشانند اشاره کرد.
- گیاهان در پایین آوردن حرارت در ساختمانها نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. آنها بر روی دیوارها و سطوح اطراف سایه فراهم میآورند که باعث کاهش جذب و انعکاس گرما به داخل ساختمان میشود. همچنین آنها طی پروسه تنفس در بازدم آب تولید مینمایند که منجر به افزوده شدن بخار آب به هوا و خنک شدن آن میشود. هوایی که از میان گیاهان موجود در فضای بیرونی به داخل ساختمان منتقل شود به مراتب خنکتر از هوای منتقل شده از فضای بدون گیاه است (چنین فضایی خود باعث انتقال گرما به داخل ساختمان است).
- بدن انسان قادر به تولید میزان کمی از گرما است. انسان میتواند از طریق انتخاب نوع پوشش مناسب نسبت به حفظ گرمای بدن و حفاظت در برابر سرما مبادرت نماید. همچنین با بهره از این نکته که سطوح گرما را بازمیتابانند، میتوان در زمستان با انتخاب کفپوش مناسب مقداری از گرمای داخل ساختمان را حفظ نمود.
روشنایی ساختمان:
از دیگر راههای بهرهوری از انرژی میتوان به استفاده حداکثری از نور خورشید در روز از طریق تعبیه پنجره در ساختمان اشاره کرد. این امر باعث کاهش نیاز به استفاده از سیستم روشنایی الکتریکی در طی روز خواهد شد.
- تعداد و ابعاد پنجرهها تأثیر زیادی بر میزان نور دریافتی در ساختمان دارد. پنجره ناکافی یا کوچک باعث نیاز به روشنایی مصنوعی و تعداد زیاد پنجره با ابعاد بسیار بزرگ منجر به ایجاد گرمای بیش از اندازه داخل ساختمان میگردد.
- محل نصب و شکل پنجره نیز دارای اهمیت است. پنجرههای دیوارهای شرقی و غربی ساختمان میبایست دارای عرض کمتر و ارتفاع بیشتر، و در دیوارهای شمالی و جنوبی دارای عرض بیشتری باشند. خورشید هنگام طلوع و غروب از طریق پنجرههای شرقی و غربی عریض گرمای زیادی را منتقل میکند.
- تعبیه سایبان بیرونی در ساختمان ضروری است، دلیل این امر ترجیح تابش نور خورشید به صورت غیرمستقیم به داخل ساختمان میباشد، نور مستقیم خورشید باعث ایجاد اشکال هنگام کارهای چشمی از قبیل کار با کامپیوتر میگردد. در نتیجه ساکنین ساختمان اقدام به بستن کرکرهها و استفاده از نور مصنوعی مینمایند.
- نوع شیشه میتواند بر کیفیت نور محیطی روز تأثیرگذار باشد. در حال حاضر شیشههایی با تکنولوژی بالا تولید میگردند که میتوانند از شدت نور مستقیم و گرمای تابشی کاسته و امکان نصب پنجرههای بزرگتر با گرمای کمتر را فراهم آورند.
- رنگ و میزان انعکاس سطوح تأثیر بسیاری بر انعکاس نور از سطوح کف، دیوار و سقف دارد. سطوح تیره به دلیل وجود کنتراست، نور را با شدت بیشتری نمایان میسازند، در حالیکه سطح روشن نور را در فضای داخلی بازتابانده و منتشر میکنند. سطوح دارای بافت (مانند رنگهای بلکا) به دلیل اینکه با پخش و انتشار نور، باعث گسترش نور در فضا به صورت ملایم میشوند، نسبت به سطوح صاف دارای ارجحیت هستند.
- برخی معماران به منظور بهره بهتر از نور روز به اجرای تکنیکی خاص میپردازند. آنها یک سطح افقی در ارتفاع یک سوم بالایی پنجره تعبیه مینمایند، که باعث انعکاس نور از سطح موردنظر به سقف سفید فضای داخل شده و درنتیجه باعث انتشار نور و ایجاد روشنایی با عمق بیشتر به داخل فضا میگردد.
طراحی فعال، طراحی غیرفعال در ساختمانها
غالباً تفاوت بین این دو اصطلاح باعث گمراهی مخاطب میشود. آنها طراحی غیرفعال را به معنی انجام فعالیتهای بسیار توسط ساکنین از قبیل باز کردن و بستن مکرر پنجرهها، پردهها، و … قلمداد میکنند. همچنین طراحی فعال را به منزله عدم نیاز به این فعالیتها و تنها فشردن کلید سیستم روشنایی، تهویه، سرمایش و گرمایش و … به شمار میآورند. درحالیکه “غیرفعال” به عدم نیاز به انرژی غیرطبیعی اتلاق میگردد، و “فعال” به معنی نیاز به میزان بالای انرژی دریافتی از دستگاههای مکانیکی و الکتریکی میباشد.
طراحی فعال به بررسی انواع دستگاههای الکتریکی و مکانیکی و نحوه عملکرد آنها میپردازد. همچنین طراحی فعال از انواع روشهای تکنولوژی برای افزایش بهرهوری استفاده مینماید:
یک طراحی فعال ایدهآل به بررسی این پرسشها میپردازد:
- آیا میتوان روش غیرفعال را جایگزین تکنولوژی نمود؟ به عنوان مثال آیا امکان سرمایش یک فضا تنها به وسیله باز کردن پنجرههای مقابل هم (تهویه عبوری) به عنوان جایگزین برای سیستم سرمایش الکتریکی وجود دارد یا خیر.
- آیا همیشه تکنولوژی موردنیاز است؟ درصورت پاسخ منفی چه مواقعی به تکنولوژی نیاز است؟ در یک محیط کاری با فضایی بزرگ و بدون اتاق، هنگامی که اکثر کارکنان برای انجام وظایف محوله در خارج از محیط هستند، میتوان به جای یک منبع نوری برای کل فضا، برای هر کارمند یک منبع نوری کوچک به همراه کلید روشن و خاموش فراهم نمود. به این ترتیب تنها به مقدار مورد نیاز انرژی صرف روشنایی خواهد گردید. به این روش “نورپردازی وظیفهای” اتلاق میگردد. وجود یک کلید اصلی که هگام خروج آخرین فرد تمامی سیستم روشنایی را خاموش نماید نیز ایده خوبی است.
- چگونه میتوان مقدار انرژی موردنیاز را کاهش داد؟ به عنوان مثال، مقدار موردنیاز روشنایی برای ساعات شب میبایست به لحاظ مقدار انتشار نور روی سطح، مقدار انعکاس نور از سطوح موردنظر، میزان پخش نور غیرضروری، حرارت غیرضروری ساطع شده از حباب لامپ، رنگ نور، و مقدار انتشار نور به سمت آسمان (آلودگی نوری) ارزیابی گردد. واضح است که میبایست از هدررفت نور جلوگیری نمود.
- آیا میتوان بگونهای از تکنولوژی استفاده نمود که انرژی کمتری صرف گردد؟ به عنوان مثال، اگر سرمایش غیرفعال جوابگوی نیاز نیست، سیستمهای فعال را میتوان نصب نمود. به گونهای که به جای استفاده از سیستمهای سرمایشی اسپیلت رایج، میتوان از سیستم سرمایش تبخیری غیرفعال (PDEC) و کولرهای تبخیری استفاده نمود، این سیستمها بسیار تخصصیتر بوده و میزان مصرف انرژی در آنها بسیار پایینتر میباشد. سیستمهای تهویه سرمایش و گرمایش جدیدتر و پیشرفتهتر مانند سیستم VRF (Variable Refrigerant Flow)، نیز در مقایسه با مدلهای قدیمیتر انرژی کمتری مصرف مینمایند.
- چه نوع انرژی موردمصرف قرار میگیرد؟ انرژی تجدیدپذیر یا تجدیدناپذیر؟ نیروی خورشیدی (فتوولتاییک و گرمایش آب) و نیروی بادی تنها دو نمونه از انرژیهای تجدیدپذیر موجود برای مصارف خاص میباشند.
- بهترین نوع انرژی تجدیدپذیر برای استفاده چیست؟ از آنجاییکه سیستم حرارتی خورشیدی برای گرمایش آب ارزانتر و مقرون به صرفهتر است، استفاده از نیروی خورشیدی (فتوولتاییک) برای این منظور منطقی نیست. همچنان که استقرار یک توربین بادی در مکانی عاری از باد با خرد سازگار نیست.
نوشتن نظر
نام شما:نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!
رتبه: بد خوب
کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: